De veelzijdige toepassingsmogelijkheden
van Hopro Honingraat
Hopro Honingraat wordt gebruikt voor het maken van lichtgewicht constructies die uitblinken in stijfheid, lichtdoorlatendheid of beide. Bovendien zorgt de de stilstaande lucht in de kanalen voor een goede isolatie. De van kunststof vervaardigde Hopro Honingraat is bestand tegen water en vocht en mag toegepast worden bij en in aanraking komen met voedsel.
Hopro Honingraat vindt zijn toepassing in tal van producten en halffabrikaten waarbij gewicht, sterkte en – bij uitstek – vochtbestendigheid een rol spelen.
Enkele voorbeelden van toepassingen zijn:
• Lichtgewicht deuren
Grote deuren met Hopro Honingraat als kernmateriaal hebben minder zwaar hang- en sluitwerk nodig. Bovendien zijn ze waterbestendig en bijvoorbeeld met hogedrukreiniger schoon te maken. Ideaal voor ruimtes die regelmatig moeten worden gedesinfecteerd.
• (Keuken)Werkbladen
Keukenwerkbladen met een grote dikte zijn de grote trend!
Met Horpo Honingraat als kernmateriaal is dat geen probleem. Het zware materiaal (bijvoorbeeld steen) wordt in een zo dun mogelijke laagdikte ondersteund met de lichtgewicht Hopro Honingraat. Daardoor ontstaat minder breuk. Montage wordt gemakkelijker en goedkoper doordat er minder mensen bij nodig zijn. Vocht en condens van de vaatwasmachine en ander apparatuur zijn geen probleem. Hopro is 100% watervast.
• Lichtgewicht panelen
Hopro Honingraat is licht én sterk voor constructies als vrachtwagenopbouw,
scheidingswanden in treinen en schepen, sectoraal deuren, (beurs)stands, podiumdelen, steiger- en marktplanken.

Vanwege de flexibiliteit van Hopro Honingraatplaat (voordat er een huid op is aangebracht) wordt het gebruikt bij het vormgeven van schepen en andere grote objecten die ook onder zware belasting en grote krachten uiteindelijk zeer vormvast, licht in gewicht en/of waterbestendig moeten zijn.
• In daglichtconstructies
Hopro Honingraat aangebracht in daklichten zorgt voor een uitstekende warmte isolatie. De honingraat spreidt het licht en neemt de warmtewerking door infrarood licht weg. Zo draagt Hopro Honingraat bij aan een prettige werkomgeving zonder brandende zon, met weinig schaduwwerking en een excellente lichtverdeling (noorderlichteffect). Door de stilstaande lucht in de pijpjes van de honingraat wordt ook het warmteverlies naar buiten tot een minimum beperkt.

• Lichtdoorlatende plafonds
Hopro Honingraat fungeert in lichtdoorlatende plafonds als ingebouwde zonwering.

Podiumelementen


Afmeting: 2 x 1 meter

.

 

L= 1/150

belast gewicht is 3000 kg.

 

                       

systeemwanden                                                                       isolatiewanden