Flowlight: IndustriŽle dakpanelen
Flowlight levert dakpanelen voor toepassing in industriŽle daken, winkelcentra, hotels, sporthallen en andere gebouwen waarin natuurlijk daglicht gevraagd wordt. Dakpanelen van Flowlight zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen voor specifieke toepassingen en vereisten.

 
Flowlight Vision en Flowlight Acrylluz zorgen voor een uitstekende lichtdiffusie en zijn eenvoudig te monteren in nieuwe en bestaande constructies. Flowlight dakpanelen brengen het comfort en de kwaliteit van natuurlijk daglicht in het gebouw. De isolerende lichtelementen besparen energie en dragen bij aan het welbevinden van de mensen in het gebouw.

Kijk voor meer informatie op www.flowlight.nl
Hopro Honingraat: Sterk, licht en watervast kernmateriaal
De stijfheid van een paneel is evenredig aan de dikte ervan. Het doel van een kernmateriaal is het verhogen van de stijfheid met een materiaal dat slechts een fractie gewicht toevoegt.
Het kunststof materiaal van Hopro Honingraat zorgt tevens voor vochtbestendigheid.

Hopro Honingraat is het ideale kernmateriaal voor producten die sterk ťn licht moeten zijn. Hopro Honingraat is ronduit onmisbaar als het product bovendien ongevoelig moet zijn voor vocht.
Voor (meubilair, deuren, kasten, werkbladen) in keukens en badkamers of ruimten die gedesinfecteerd moeten worden is Hopro Honingraat daarom de vanzelfsprekende keus.
Hopro Honingraat is door zijn materiaaleigenschappen ook toepasbaar in de voedingsmiddelenindustrie.
Adviseren en meedenken
Hopro Honingraat kan toegepast worden voor alle toepassingsgebieden van alternatieve honingraatmaterialen. Daarnaast zijn er de unieke Hopro-eigenschappen (onder meer de combinatie van vochtbestendigheid, lichtheid en sterkte) waardoor onze Hopro Honingraat nog vele extra toepassingsmogelijkheden heeft.
Wij denken graag mee over de (nieuwe) mogelijkheden binnen ķw toepassingsgebied en kunnen u ondersteunen met praktische (o.a. proefstukken) en theoretische advisering.
Licht en sterk
Hopro Honingraat is een plaat, die met een mechanisch weef- en lamineerproces uit folie (ABS of Polypropyleen) wordt vervaardigd. Het gatenpatroon (gaten van ca 12 mm) tussen de rechtopstaande folie maakt Hopro Honingraat zeer licht van gewicht, bij een grote stijfheid loodrecht op de folie. De gaten van Hopro Honingraat zijn eerder vierkant dan rond of zeshoekig..
De Hopro Honingraat kan aan een of beide zijden worden voorzien van een huid (bijvoorbeeld polyester of HPL). Daardoor ontstaat een stijve constructie waarop grote drukkrachten kunnen worden uitgeoefend.
De dikte van de folie is van invloed op de drukkracht, de stijfheid wordt bepaald door de foliedikte en het materiaal van de opgebrachte buitenhuid. Zonder buitenhuid is de honingraat flexibel, afhankelijk van de foliedikte en kan in vorm worden gebogen, na het aanbrengen van de huid is deze vorm stijf.
Hoge drukweerstand, weinig gewicht, vochtbestendig